Pirate Party Ad

fredag 30 maj 2008

Avstamp

Änteligen! Då var det dags! Idag tidigt på morgonen bestämde vi oss för att lämna Boulder och Julies mosters familj. Vår roadtrip tar ett språng i en ny riktning då vi ska bila ner till Grand Canyon och tillbaka. Planerna är att uppleva naturens USA - en del som sällan syns i svensk media där landet mer är ett kyotovägrarland.

Efter en veckas långt besök i Boulder där vi har planerat, ätit upp oss och blivit fitta (ehm alltså...vältränade) är det dags för nya endetag - nu är USA:s naturupplevelsers tid kommen och vår bil är återigen packa och fylld med frukt & smörgåsar!

Rent generellt så är målet att köra till Grand Canyon, sedan en kort visit till Boulder, Denver, Asheville, Chapel Hill och flyg till Köpenhamn från RDU den 2:e juli. I Chapel Hill hopas jag kunna säga hejdå till ett par vänner och lär stanna en natt så att jag kan vara i tid till flyget.

Mer specifikt så inbegriper vår planerade svängom mer än bara Grand Canyon. Vi ska ta en väg genom många nationalparker och hoppas kunna hajka (eng. hike) en del i den vilda naturen. Följande rutt gäller för tillfället:

  1. The Great Sand Dunes National Park
  2. Alamosa
  3. Meza Verde
  4. Four Corners (hörnet i fyra stater)
  5. Grand Canyon
  6. Glen Canyon
  7. ???
  8. Rocky Mountains National Park
Sedan anländer vi till Boulder och kör en relativt normal rutt tillbaka till Chapel Hill.

Först ut är alltså The Great Sand Dunes National Park i södra Colorado. Bilkörningen lär ta ~6 timmar.

So long, and thanks for the fish! /Jens

Inga kommentarer: