Pirate Party Ad

fredag 23 maj 2008

Arrow Rock

Onsdagens bilfärd var en lång tur som slutade strax öster om Kansas City. Som tur var överraskades vi av Stålmannens födelseort på vägen (se föregående blogginlägg).


View Larger Map

Som ni kan gissa av tidigare blogginlägg så lämnade vi Nashville rätt tidigt på morgonen. Målet var att komma långt under onsdagen och i själva verket körde vi nästan hela dagen pressandes musik, bagels med gurka och svenskalektioner. Många stopp blev det alltså inte av. Vädret under hela dagens körning var perfekt och få var stunderna när trafiken var obehaglig. Julie har dessutom redan växt i sin bilkörning och med mina hökögon varnande för trafikbesvär är vi en stark duo på vägen.

Målet var att nå Kansas innan kvällningen och Julies moster (också) Julie från Colorado tipsade om en camping på vägen som vi insåg att var tight att hinna till innan de stängde för natten. Istället siktade vi in oss på den 'historiska' platsen Arrow Rock som hade en camping som Julie spanat in på nätet några dagar tidigare.

Vi anlände klockan 7 på kvällen en en oerhört vacker solnedgång. Campingen bestod av gröna ängar av gräs och mycket spejs (utrymme på svenska) och var nästintill tom. Hungriga som vi var så promenerade vi några tältplatser upp och hälsade på den 60-åriga motorcyklisten som körde runt staterna igenom i en månad årligen. Ensamvargar syns inte utanpå, men efter att ha frågat var vi kunde hitta något att äta, pratade han på i en halvtimme om allt från sina 5 motorcyklar och sina motorcykelgäng, GPSer, offroad-turer etc. Vrålhungriga så började vi tillslut promenera bort och sa i förbifarten att vi nu var enormt hungriga och behövde gå. Han fortsatte prata, men då var vi redan halvvägs vid bilen. En trevlig stackare var han.

...och justja, närmaste matställe låg 20 minuter från campingen - längsta avståndet till snabbmat under hela min tid i USA!

Camping är lätt det billigaste, säkra, resealternativet när man reser i USA. Även om man _kan_ sätta upp ett tält varsomhelst så ska man i detta privatiserade land vara ytterst försiktig med det då det finns fler vapen än vuxna i cirkulation och vapen används för att 'försvara sitt land' (se filmen 'Bowling for Columbine' för en tankeställare). En natt på 'Arrow Rock' i tält, utan el, kostade oss nio dollar, ungefär 55 kronor i dagens valuta. Alltså lite under trettio kronor per skalle. Inte illa och lätt värt det. Dessutom var, trots den tomma campingen, toaletterna osedvanligt rena med varmvatten och dusch. En het (heh) rekommendation, alltså.

Natten var regnig och åskig men Julies familjs tält är en av de bästa jag sovit i. Inte en droppe rann in och lite småtrötta bilade vi vidare vid niotiden igår (torsdags) morgon.

Inga kommentarer: