Pirate Party Ad

torsdag 18 december 2008

Demokrati, hotad.

Demokratin hotas - från både höger och vänster. Det anser integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp).

Så inleder Dagens Nyheter sin artikel Miljonsatsning mot extremism. Nyamko Sabuni vill av denna anledning starta en utredning som kartlägger vilka unga som drar sig mot extremvänster/-höger kretsar. Är inte det att hota demokrati, om något?!

Det måste vara ett skämt när en minister i den sittande Regeringen hävdar att andra hotar demokratin. Det är dom, Regeringen, som har genomdrivit FRA-lagen, det är dom som driver igenom IPRED trots att de har majoriteten emot sig och det är dom som har gått sina väljare bakom ryggen. Jag har med många tappat tron på dagens större partier just på grund av detta. Vafan är det för jävla sätt?

Åsiktsregistrering hör hemma i gamla STASI, eller i boken 1984. Om det ska startas en utredning så borde det vara en om hur demokrati skall försvaras i Sverige istället för hur den skall nedläggas!

Ibland önskar jag att vi hade en mer levande debatt i skolan om vad Demokrati egentligen är. Även jag halvsov, men jag har tagit igen det med egenstudier. Begreppet är mycket svävande och kan sväva iväg, lite som en ballong. Just därför måste man alltid aktivt hålla begreppet på rätt plats och försvara det. Alltid.

Det är just därför Nyamkos utspel bör ifrågasättas. Tror ni att hon vill att alla som har folkpartistiska åsikter ska registreras i en speciell databas?

Inga kommentarer: